0264259001 info@visitciucea.ro

Biserica de la Gălpâia

În 1939, după moartea poetului, Veturia Goga aduce la Ciucea un superb monument de arhitectură ţărănească, biserica de lemn din comuna sălăjeană Gălpâia, cu hramul Naşterea Maicii Domnului, construită în 1575. Biserica este construită din bârne de stejar, având acoperişul în două ape, învelită cu şindrilă de brad. Turnul Bisericii – după modelul bisericilor maramureşene – se înalţă cu mult deasupra arborilor din împrejurumi. Interiorul Bisericii a fost acoperit cu pictură, din care se mai păstrează doar puţine urme.

În spatele bisericuţei de lemn, se află un mormânt modest. Aici odihneşte prima stareţă a schitului, monahia Zenobia Sergheev, născută în 1911 şi decedată în 1945.

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.