0264259001 info@visitciucea.ro

Casa Ady Endre

Corpul anexă B, unde a locuit cu intermitenţe Ady Endre în perioada 1915-1917, a devenit prin tradiţie Casa Ady Endre, acest lucru fiind dovedit şi prin placa memorială amplasată pe peretele dinspre est.

În prima camera, alături de bustul poetului realizat în 1924 la Budapesta de Bokros Birman Dezsõ, sunt expuse și trei tablouri donate Muzeului în 1982 de Joszefina Csillag de la Budapesta.

După înfiinţarea Muzeului Memorial, în 1967, Veturia Goga deschide aici o expoziţie etnografică cu obiecte din colecţia familiei: ceramică şi piese de mobilier românesc şi maghiar, pictat în culori vegetale, de o mare frumuseţe şi diversitate, unele datând din sec. al XVIII-lea. Tot aici, a fost organizată o expoziţie cu documente și fotografii referitoare la viața și activitatea lui Ady.

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.