0264259001 info@visitciucea.ro

Casa Albă

Familia Goga a închis latura de nord a curţii interioare prin ridicarea unei clădiri având o planimetrie patrulateră, cu un coridor închis pe latura de
est, dotată cu dormitoare, grupuri sanitare şi sufragerie, numită Casa Albă, de fapt locul curent de primire şi de ospătare a invitaţilor.

Casa Albă adăposteşte tot o expoziţie etnografică. În cele trei camere sunt prezentate costume populare moldoveneşti, olteneşti, oşeneşti şi de pe Valea Someşului; covoare moldoveneşti, olteneşti şi oşeneşti; icoane pe sticlă şi lemn, unele din sec. al XVII-lea, din ateliere din Scheii Braşovului sau de la Mănăstirea Nicula; ceramică de Vadu Crişului, Corund şi Vama.

Piesa cea mai interesantă din Casa Albă este un șemineu cu cahle de Corund pe care este inscripționată data fabricației: 22 IV 1864.

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.